Skip to content

Norges Beste Gamer

KVALIFISERING TIL NBG

For å kunne kåre Norges Beste Gamer reiser arrangørene av NBG til åtte forskjellige regioner i Norge og besøker organisasjoner som jobber som nøkkelpunkter for spillkulturen i nærområdet, og som kan hjelpe til med å holde kvaliken.

To vinnere fra hver kvalik vil kåres for å sendes til finalen for å representere gamere i sin egen region, og for å kjempe om tittelen Norges Beste Gamer og mange kule premier!

Er du kanskje Norges Beste Gamer? Meld deg på i din nærmeste by!

Vesterålen

Når: 24. – 26. Februar 2023
Hvor: Sortland Kulturfabrikk som har i flere år vært vertskap for Vesterålen sine gamere som ofte bor litt unna Sortland. Heldigvis er regionen heldige med at de har mange deltakere som er dedikerte nok til å reise litt for å vise hva de kan.
Vi gratulerer vinnere Even Jenssen og Torkil Johansen

Hammerfest

Når: Sommerfeber Festival 23 – 27 Juni 2023
Hvor: Bootleg Ungdomshus som har stått på for spillmiljøet helt øverst i det langstrakte landet vårt og satser på å bringe Finnmarks gamere sammen for å representere regionen i NBG
Vi gratulerer vinnere David Olaussen og Jens Nibe!

Sandefjord

Når: 19. – 20. August 2023
Hvor: Retromessa i Bugårdshallen. Hvert år tar Jan fra Spillmuseet og gir jernet, ikke bare for å feire Retrogaming, men spillkulturen i sin helhet ved å invitere kjente gjester fra hele spillverden. De arrangerer også aktiviteter for både store og små!
Og i år kommer SELVESTE Nobuo Uematsu som er kjent for sine legendariske musikkverk fra Final Fantasy og Chrono Trigger!
Vi gratulerer vinnere Ralf Nummelin og Peter Magnus Bråss

Oslo

Når: 26. – 27. August
Hvor: House of Nerds Vulkan er med i år å arrangere Oslo kvalik for å finne person nummer to som skal representere Østlandet i årets finale sammen med Martin Heistad som sikret seg finaleplass på The Gathering.
Lørdag og Søndag har vi to Early Bird puljer hvor du kan sikre deg plass og tid til å gjennomføre kvaliken.
Etter kl 16:30 er det åpent for oppmøte fram til kl 20:00, men da er det ikke garantert at du får fullført uten å måtte vente mye på tur, men det blir åpent for vanlig aktivitet HON når man venter på tur.
Vi gratulerer vinner Kristoffer Støylen og Martin Heistad som vant på TG i vår. Sammen skal de representere Østlandet

Tromsø

Når: 2 – 3 September 2023
Hvor: Tvibit er det kulturelle samlingspunktet i Tromsø og hvor det hele startet med Tromsøs Beste Gamer, senere kjent som Nord Norges Beste Gamer og nå som Norges Beste Gamer. For å delta må man melde seg på EN av de fire puljene før konkurranse dagen. Det er 15 plasser pr pulje og skjema stenger når den er full. Om det ikke står at skjema er stengt så er du påmeldt.
Vi gratulerer vinnere Carles Pascual Vidal og Ludvig Myrvoll

Bergen

Når: 8 – 10 September 2023
Hvor: Veiten 3, 5012 Bergen
Spillhuset Bergen som åpnet våren 2022 er nye ildsjeler som brenner for alt innenfor spill. De har hatt mye suksess med å samle gamere i hjertet av Bergen. Spillhuset Bergen åpner for fritt oppmøte til å kvalifisere seg for å representere Vestlandet i neste finale!

Fredag – 15:00 – 20:00  (Siste oppmøte 18:45)
Lørdag – 13:00 – 1800 (Siste oppmøte 16:45)

Trondheim

Når: 26, 27 og 28 Oktober 2023
Hvor: Trondheim Folkebibliotek
Casual Gaming arrangerer kvalik med åpent oppmøte under åpningstid som kan variere ved dagene.
Klikk på knappen til høyre for mer info på deres Facebook arrangement.

 

Bodø

Når: Dato kommer snart
Hvor: Kvaliken blir holdt på Stormen Bibliotek i Literatur salen tett samarbeid med Digital Kveld og Unge Stormen sitt spillmiljø fra Bodø