Skip to content

Norges Beste Gamer

OM NORGES BESTE GAMER

“Beste Gamer”-konkurransen er en spillolympiade for å feire spillkultur, og er med på å styrke og bringe sammen det norske spillmiljøet på et nasjonalt nivå. Konkurransen er bygget opp slik at enhver som deltar vil kunne hevde seg, eller i alle fall ha en positiv opplevelse, så lenge de liker gaming.

Vi reiser rundt til Norges byer og holder åtte kvalifikasjonsrunder hvor regionens gamere skal spille seg gjennom flere ulike utfordringer fra spillverden. Disse utfordringene kan være alt mulig rart fra Action, racing, sportspill, skytespill, platformere, puzzle-spill, rytmespill og mer! Det er heller ikke nok med at vi har alle mulige sjangere, vi har også med alle ulike spillplattformer og spillepoker. Så alt fra PC til Playstation og fra retro til nye spill. Utfordringene velges av arrangørene og fokuset er å velge ut fra bred variasjon.

For å være den beste gameren må du kunne ta enhver utfordring på strak arm og lære fort. Våre utfordringer er derfor skreddersydd slik at de skal være lette å plukke opp, men vanskelig å mestre. Kvalik-spillene holdes hemmelige fram til konkurransedagen for at konkurrentene skal møte så rettferdig som mulig og slik at ingen skal kunne øve på forhånd. Dette er i hovedsak gjort for at både unge og eldre gamere skal begge kunne stille nogenlunde likt. Det er lettere å øve på gamle spill for en eldre gamer enn det er for en ung gamer som kanskje ikke engang har hørt om en GameCube før.

Etter alle har spilt får deltakerne poeng basert på sin prestasjon i forhold til andres. Når alle poengsummene har blitt summert vil vi finne ut hvem som ligger på toppen av lista, og de to beste får muligheten til å representere sin region i årets finale. Vanligvis skjer dette tidlig i desember.

Hvis du fullfører et spill er du garantert 5 poeng, men topp ti får et knippe ekstrapoeng for å ha hevdet seg i utfordringen. Poengene er delt opp som følger:

Plassering Poeng
1. Plass
20 poeng
2. Plass
18 poeng
3. Plass
16 poeng
4. Plass
14 poeng
5. Plass
12 poeng
6. Plass
10 poeng
7. Plass
9 poeng
8. Plass
8 poeng
9. Plass
7 poeng
10. Plass
6 poeng
11. Plass
5 poeng (det laveste man kan få per spill
IMG_5834